0

MSCI sätter ESG-betyg på 90 länder

Hur bra är olika länder på att hantera ESG-risker? Det är något som det sällan talas om i samband med ansvarsfulla investeringar, där fokus snarare brukar ligga på enskilda företag och branscher. Nu har analysföretaget MSCI tagit fram produkten MSCI ESG Sovereign Rating, där 90 länder rankas efter sin exponering mot ESG-risker och hur väl de hanterar dessa. MSCI stannar inte där, utan gör också en analys av vad detta kan få för långsiktiga konsekvenser för respektive lands ekonomi.

Detta skulle kunna bli ett viktigt verktyg för att komplettera den traditionella analysen av länders kreditvärdighet för handel med statsobligationer.

MSCI ESG Sovereign Rating använder en sjugradig skala från ”AAA” (bäst) till ”CCC” (sämst). Dessutom tillhandahåller MSCI en uppsättning screening-faktorer för varje land som gör det möjligt för investerare att själva göra en bedömning med hänsyn till olika frågor, exempelvis barnarbete, väpnade konflikter och de internationella konventioner landet skrivit under.

MSCI ESG Sovereign Rating täcker 99 procent av statsobligationerna på marknaden, uppger MSCI.

Filed in: ALLMÄNT

Recent Posts

Bookmark and Promote!

© 2019 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.