0

Marknaden för ekologisk mat fortsätter växa

Att placera kapital i den ekologiska myllan kan bli en lönsam affär, i alla fall om man ser till de trender och tendenser som lyfts fram i den senaste marknadsrapporten från Krav.

Rapporten visar att den ekologiska marknaden haft en ökningstakt med 11 procent under 2011.  Fortast framåt går det för Systembolaget, där ökningstakten varit 24 procent för ekologiska varor det senaste året.

Att köpa ekologiskt har blivit ett vanebeteende för många konsumenter. Krav är förstås mest intresserade av hur det går för det egna märket och har undersökt det närmare: 53 procent svarar att de köper Krav-märkt ibland och 19 procent så ofta de kan. Var femte konsument vill köpa mer Krav-märkt framöver.

Konsumenter som svarat att de köper Krav-märkt så ofta de kan är oftast välutbildade kvinnor i storstaden, medan de som svarar att de köper ibland återfinns bland alla åldrar och samhällsgrupper.

Svenskarna hamnar dock inte i topp vid en internationell jämförelse av ekologiska inköp: Danskarna handlar mest ekologiskt, följt av schweizare och amerikaner. I Danmark är 7-8 procent av livsmedelsmarknaden ekologisk, och den genomsnittlige dansken lägger dubbelt så mycket pengar på ekologisk mat som vi svenskar.

Rapporten finns att ladda ner här.

Filed in: ALLMÄNT

Recent Posts

Bookmark and Promote!

© 2019 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.