0

Ethix listar viktigaste ESG-frågorna i mediesektorn

Media utgör en viktig arena för att granska och belysa CSR ur olika aspekter. Men hur är det ställt med det miljömässiga och sociala ansvaret hos granskarna själva?

För att hjälpa investerare att göra den analysen har Ethix SRI Advisors tagit fram en ny rapport för Eurosifs räkning, där sju områden lyfts fram som särskilt relevanta ur ESG-synpunkt för just mediesektorn:

  • Trovärdighet (Trust)
  • Yttrandefrihet
  • Pressetik
  • Säkerhet och integritet
  • Miljö
  • Upphovsrätt
  • Innehållets mångfald

Ulrika Hasselgren, VD för Ethix SRI Advisors, kommenterar i ett pressmeddelande att riskprofilen för enskilda mediebolag kan förändras drastiskt i och med branschens utveckling, inte minst tendensen att mediesektorn börjar överlappa teknologi- och kommunikationsbranscherna.  Mjukvaruföretag kan komma att stämmas för brott mot upphovsrättslagar, telecombolagens miljöpåverkan kan komma att öka när de ingår partnerskap med traditionella medier och alla mediebolag kommer att ha pressen på sig att hantera personuppgifter och information på ett korrekt sätt, säger Ulrika Hasselgren.

Filed in: ALLMÄNT

Recent Posts

Bookmark and Promote!

© 2019 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.