0

Ny forskning: Finansiella argument lockar fler kunder till SRI-fonder

Köper vi SRI-fonder med hjärtat eller av rent finansiella skäl? Två forskare vid Norwegian School of Economics har försökt ta reda på det med hjälp av en experimentstudie där online-kunder hos Skandiabanken i Norge fick olika slags information om SRI-fonder.

De som fick information av mer finansiell karaktär var mer benägna både att söka mer information och att köpa SRI-fonder, än investerare som fick information som snarare betonade icke-finansiella aspekter av SRI.

Samtidigt konstaterar forskarna att båda typerna av information har betydelse för spararnas köpbeslut, om än i olika stor grad. (Detta överensstämmer med resultaten från en studie av professor Meir Statman som publicerades 2004.)

Undersökningen visar också att personer med större finansiella tillgångar är mer benägna att söka information om och investera i SRI-fonder.

Ladda ner studien: Investing with Brain or Heart?

Filed in: FORSKNING

Recent Posts

Bookmark and Promote!

© 2021 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.