0

Thailändska börsen pushar bolag att hållbarhetsrapportera

När den thailändska börsen The Stock Exchange of Thailand lanserade riktlinjer för hållbarhetsrapportering den sista juli i år, som ett led i att uppmuntra bolag till ökad transparens på området, anslöt det sig till en rad börser som nyligen gjort detsamma. Särskilt vanligt är fenomenet i Asien, där börserna i Malaysia, Hong Kong, Korea, Shanghai och Singapore tagit fram liknande riktlinjer.

Vissa har till och med gått längre, och uppmuntrar inte bara rapportering utan har gjort det till ett regelrätt krav för de listade bolagen.

En representant för Thai-börsen kommenterar:

‘This guidance represents a serious commitment to international standards and is a big push for Thai companies /…/. It should help them expand the vision of corporate responsibility beyond charity and philanthropy and to adopt it as a strategic issue’.

Stockholmsbörsen har dock inte planer på att haka på trenden; vice VD Jenny Rosberg uttryckte tidigare i våras i Veckans Affärer (Nr 8/2012) att det är upp till bolagens ägare snarare än börsen att efterfråga hållbarhetsinformation.

Filed in: ALLMÄNT

Recent Posts

Bookmark and Promote!

© 2019 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.