0

Sex svenska bolag i uppdaterat DJSI World

Listornas lista i ESG-sammanhang, Dow Jones Sustainability Index (DJSI) har just genomfört sin årliga uppdatering. De bolag som har bäst finansiell och hållbarhetsmässig prestanda inom varje sektor blir inkluderade.

I indexet DJSI World har 41 bolag petats och lika många tillkommit. Bland de som inte längre kvalar in återfinns ett svenskt företag, Sandvik. Däremot stannar Atlas Copco, Electrolux, SKF och Volvo kvar på listan och har nu fått sällskap av H&M och Modern Times Group (MTG).

Om H&M vill lära sig något från ett annat bolag i sin bransch kan de förslagsvis konsultera den koreanska varuhuskedjan Lotte, som rankas högst i retail-sektorn av DJSI. Media-sektorn, där MTG ingår, toppas av holländska Telenet.

Bland de största bolagen som är nya i indexet för i år återfinns bland annat Microsoft och Hewlett-Packard, medan exempelvis IBM, GlaxoSmithKline och Société Générale fått lämna. Sammantaget finns 340 bolag i DJSI World.

Utöver DJSI World innehåller DJSI även index för Europa, Nordamerika, Asien och Stillahavsområdet, Japan och Korea.

 

Filed in: ALLMÄNT

Recent Posts

Bookmark and Promote!

© 2019 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.