0

Dollarmiljonärer ser ingen finanskoppling till CSR

När amerikaner med 1 till 5 miljoner USD i finansiella tillgångar tillfrågades om sin syn på investeringar svarade en knapp tredjedel att företags CSR-arbete har betydelse för dem.

För de miljonärer som inte intresserar sig för socialt ansvar  är den vanligaste orsaken att målet för deras investeringar är “enbart finansiellt”. Det är intressant, med tanke på att nio av tio anger “risk” som viktigast för investeringsbeslutet, och åtta av tio väger in företagets rykte, något som man kanske kan tänka sig skulle ha en viss koppling till just CSR.

Kanske finns förklaringen i miljonärernas tendens att inte vilja koppla ihop finansiella aspekter och socialt ansvar i att de ofta ställer sig cyniska till bolagens CSR-arbete: Hälften anser att CSR bara är PR, och bland de investerare som är yngre än 45 år höll två tredjedelar med om detta påstående. Dessutom tycker bara sexton procent av de svarande att företag har ett ansvar att ta social hänsyn i sin affärsverksamhet.

Det framkommer i en undersökning som nyligen publicerats av Spectrem’s Millionaire Corner.

 

Filed in: ALLMÄNT Tags: ,

Related Posts

Bookmark and Promote!

© 2020 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.