0

LatinSIF: Nytt investerarforum i Sydamerika

De regionala investerarnätverken Eurosif, US SIF och AfricaSIF får nu sin motsvarighet i Sydamerika: LatinSIF. Bakom nätverkets bildande står den colombianska börsen Bolsa de Valores de Colombia, analysföretaget Sustainalytics och Deloitte. Syftet med LatinSIF är enligt Sustainalytics att “skapa ett nätverk bland regionens finansiella aktörer och företag för att samarbeta och dela kunskap om ansvarsfulla investeringar”

Ansvarsfulla investeringar är dock inte ett nytt fenomen på den sydamerikanska marknaden. Den första brasilianska ESG-fonden lanserades 2001. Samma år introducerade den brasilianska börsen BM&FBOVESPA ett separat listningssegment, Novo Mercado (som betyder ny marknad), där enbart bolag som frivilligt efterföljer vissa regler för bolagsstyrning handlas. Reglerna går utöver det som krävs av brasiliansk lag och av finansinspektionen. Idag erbjuder såväl BM&FBOVESPA som den mexikanska börsen Bolsa Mexicana de Valores hållbarhetsindex. BM&FBOVESPA rekommenderar listade bolag att hållbarhetsrapportera och att annars förklara varför man inte gör det.

LatinSIF har under hösten lanserats genom en roadshow tillsammans med PRI, i Chile, Colombia och Peru. Ett white paper är också på gång, som ska diskutera hållbara investeringar i en sydamerikansk kontext.

Filed in: ALLMÄNT Tags: , ,

Related Posts

Bookmark and Promote!

© 2020 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.