0

Amerikanska bolag struntar i SEC-krav på klimatrapportering

För fyra år sedan stipulerade den amerikanska finansinspektionen, Securities and Exchange Commission (SEC), riktlinjer för amerikanska bolags transparens gällande klimatet. SEC uttryckte en förväntan på bolag att rapportera materiella juridiska, fysiska och indirekta risker och möjligheter kopplade till klimatförändringar.

En ny rapport från organisationen Ceres konstaterar att endast 41 % av S&P 500-bolag nämner klimatförändringar i den obligatoriska årsrapporten till SEC (så kallad 10-k filing, en mer detaljerad variant av årsredovisningen). Den klimatrapportering som förekommer är ofta för ytlig och kortfattad. Om ett företag inte rapporterar om sina klimatrisker till SEC så sänder myndigheten ett “comment letter” till företaget för att diskutera saken. Det år riktlinjerna utfärdades (2010) sändes 38 sådana brev. 2012 sändes bara tre brev, och inget under 2013.

Ceres ordförande Mindy Lubber är kritisk till SEC: “Investerare vill ha mer transparens gällande de affärsrisker som klimatförändringar innebär för att skydda och öka aktieägarvärde. Samtidigt lyckas inte SEC effektivt genomdriva sina egna krav.”

Över 100 institutionella investerare från hela världen stödde formellt SEC:s nya riktlinjer när de lanserades 2010.

Filed in: ALLMÄNT Tags: , , ,

Related Posts

Bookmark and Promote!

© 2021 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.