0

ExxonMobil: Inga av våra framtida reserver blir strandade

Som Hållbart Kapital nyligen rapporterade är ExxonMobil först ut med att kartlägga hur risken för “stranded assets” kan påverka företagets affärsmodell. Detta till följd av en aktieägarmotion från As You Sow.

I en riskanalys menar nu ExxonMobil att inga av bolagets fossila reserver vare sig nu eller senare kan betraktas som strandade. ExxonMobil bedömer istället att de här tillgångarna behövs för att tillgodose det växande globala energibehovet:

“(…) we are confident that none of our hydrocarbon reserves are now or will become “stranded.” We believe producing these assets is essential to meeting growing energy demand worldwide, and in preventing consumers – especially those in the least developed and most vulnerable economies – from themselves becoming stranded in the global pursuit of higher living standards and greater economic opportunity.”

Företagets slutsatser grundar sig bland annat i de analyser som gjorts av International Energy Agency och U.S. Energy Information Administration.

Filed in: ALLMÄNT Tags: , , ,

Related Posts

Bookmark and Promote!

© 2020 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.