0

PRI ger ut ESG-guide för Private Equity

Private Equity och riskkapitalbolag har för många svenskar kommit att förknippas med vårdskandaler, bristande ansvar för skolverksamhet, och skatteflykt. Men samtidigt finns många aktörer verksamma inom Private Equity – i Sverige och globalt – som bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete, och som ser ett stort värde i att ta hänsyn till ESG-faktorer.

För att hjälpa investerare inom Private Equity att integrera ett ESG-perspektiv har PRI nu i dagarna publicerat en guide för “general partners” (GP). Detta följer efter en guide som togs fram särskilt för förvaltare, dvs limited partners (LP), för tre år sedan.

Guiden ska ge praktisk vägledning för att utveckla ett ramverk för ESG-faktorer i GP:s investeringsaktiviteter. Styrning, struktur och kultur har sammanlänkats i ramverket, uppger PRI, som tagit intryck av 50 LPs och GPs synpunkter under arbetet med att ta fram guiden (bland andra svenska Altor, EQT och SEB). PRI erbjuder även en rad praktikexempel som kan tjäna som ytterligare vägledning.

Filed in: ALLMÄNT Tags: , ,

Related Posts

Bookmark and Promote!

© 2020 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.