0

Ny bok: Hållbara investeringar

Hållbara och ansvarsfulla investeringar växer som fenomen på de globala marknaderna och inte minst här i Sverige. Därför är det på tiden att en bok på svenska som kan användas i högskoleutbildningar och av praktiker som vill lära sig mer nu ges ut, av utbildningsförlaget Sanoma. Boken är författad av Hållbart Kapitals chefredaktör Emma Sjöström, som har en bakgrund som forskare och numera är verksam som lärare vid Handelshögskolan i Stockholm.

Boken förklarar vad hållbara och ansvarsfulla investeringar betyder för olika tillgångsklasser och investeringsinriktningar (inklusive aktier, räntebärande papper, hedgefonder, private equity, råvaror och fastigheter), och visar hur hållbarhetsaspekter kopplar till risk och värde ur ett finansiellt perspektiv. Den ger också en översikt över marknadsutvecklingen för den här typen av investeringar, både på den svenska marknaden och globalt.

Hållbara investeringar riktar sig till dem som vill öka sin förståelse för dagens finansmarknad och det ekonomiska systemet i allmänhet, och hållbarhetsfrågor i synnerhet. Boken lämpar sig även i utbildningssammanhang.

Läs mer om boken här.

 

Filed in: ALLMÄNT, BOKTIPS

Recent Posts

Bookmark and Promote!

© 2021 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.