0

Institutionellt kapital bakom ESG-ökning i mellaneuropa

En ny rapport som närmare undersöker Österrike, Tyskland och Schweiz visar att mängden kapital som allokeras till hållbara investeringar har växt med 12 procent det senaste året. Marknaden i dessa tre länder motsvarar nu 134,5 miljarder Euro, rapporterar Forum Nachhaltige Geldanlagen (FNG) som står bakom undersökningen.

FNG menar att företags pensionsfonder är de mest vanliga hållbarhetsinriktade investerarna i Österrike och Schweiz, medan det i Tyskland är religiösa grupper och välgörenhetsorganisationer som står för merparten av detta kapital. Samtidigt har privatinvesterare en stor marknadsandel, med 41 procent i Schweiz, 25 procent i Tyskland och 14 procent i Australien.

Rapporten visar också att uteslutning av verksamheter kopplade till klustervapen och antipersonella minor har blivit legio i de tre länderna. FNG menar att de flesta ESG-inriktade investerare känner ett tryck att utesluta dessa områden, och att det därmed närmast blivit en standard.

Mer om rapporten finns att läsa här.

 

Filed in: ALLMÄNT Tags: , , ,

Related Posts

Bookmark and Promote!

© 2021 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.