1

Bästa hållbarhetsredovisningarna utsedda – industribolagen i topp

Hållbarhetsredovisningarna har blivit mer standardiserade och jämförbara sedan förra året. Det menar handelsforskaren Lin Lerpold, som ingår i den jury som rankat årets hållbarhetsredovisningar från börsnoterade bolag för Miljörapportens räkning. I topp i år hamnade Ericsson, följt av SCA, Nordea, Volvo och Atlas Copco.

Ett stort problem är samtidigt, enligt juryn, att de flesta redovisningar är alldeles för långa. Företagen tycks inte våga säga vad som varit viktigast det senaste året. De långa rapporterna gör det svårt att se vilka hållbarhetsfrågor som är prioriterade i bolaget, och vilken koppling som företaget ser mellan affär och samhälle.

Ericsson plockar poäng framför allt för att de tydligt beskriver hur affärsverksamheten ska bidra till samhällsnytta. Juryn hoppas att Ericssons hållbarhetsredovisning kan inspirera andra företag att våga renodla sina budskap.

Ericsson hamnade nyligen på 26:e plats bland europeiska bolag när “CSR Online Awards” nyligen presenterades av den italienska kommunikationsbyrån Lundquist. Det är en undersökning av hur de 100 största europeiska företagen använder sina webbplatser och sin internetnärvaro för CSR-kommunikation. Ericsson var därmed bäst av de svenska bolag som ingick i undersökningen; övriga svenska bolag som kvalat in bland de 100 bästa är Atlas Copco, H&M, Volvo, Nordea och Telia Sonera. Högst rankade blev Deutsche Post DHL, följt av Nestlé och Unilever.

Filed in: ALLMÄNT Tags: 

Related Posts

Bookmark and Promote!

One Response to "Bästa hållbarhetsredovisningarna utsedda – industribolagen i topp"

© 2021 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.