0

Londonsbörsen tar ett hållbart kliv framåt

Den 2 juni blev Londonbörsen (LSE) den tionde börsen att gå med i FN:s initiativ Sustainable Stock Exchanges (SSE). Initiativet, som lanserades 2009, syftar till att främja hållbar affärsverksamhet bland börsnoterade bolag.

SSE ska vara en plattform för dialog för börser, och en möjlighet att arbeta tillsammans med investerare, myndigheter och företag för att förbättra företags hållbarhetsarbete och uppmuntra ansvarstagande och långsiktighet i investeringar. En viktig del i arbetet är att verka för ökad transparens kring hållbarhetsfrågor.

I samband med tillkännagivandet uttryckte en talesperson för LSE: Given our role at the heart of global financial markets, we are in a unique and privileged position to promote sustainability and corporate responsibility. Ultimately this is about supporting stable global long-term economic growth.”

Anthony Miller vid UNCTAD, applåderar Londonbörsen: “It is very important that the LSE has joined, as it’s an iconic international exchange.”

I SSE ingår sedan tidigare NYSE Euronext, NASDAQ OMX och börserna i Istanbul, Brasilien, Bombay, Egypten, Johannesburg, Nigeria och Warszawa.

Filed in: ALLMÄNT Tags: ,

Recent Posts

Bookmark and Promote!

© 2021 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.