0

Handelshögskolan i Stockholm storsatsar på forskning om hållbara investeringar

Hur kan finansiella system bättre bidra till en hållbar utveckling av samhället? Det är utgångspunkten i det fyraåriga forskningsprogram som nu drar igång vid det hållbarhetsinriktade kompetenscentret MISUM vid Handelshögskolan i Stockholm (HHS). Forskningsstiftelsen Mistra finansierar satsningen med 30 miljoner kronor.

Forskningen ska ske i samarbete med Swedish House of Finance, KTH, Kungliga Vetenskapsakademien, Stockholm Environment Institute, London School of Economics och the ICMA Centre at Henley Business School. Utöver dessa akademiska institutioner medverkar Swesif och Statistiska centralbyrån.

Förre detta finansmarknadsminister Peter Norman blir ordförande för programstyrelsen, medan professor Bo Becker är utsedd till programchef och Cecilia Repinski blir verksamhetsledare.

Satsningen stärker ytterligare Handelshögskolans roll inom hållbar utveckling, en riktning som tydligt tagits ut i och med att Lars Strannegård tillträdde som skolans rektor 2014. Hållbar utveckling får en mer framträdande plats i grundutbildningen, och förra året inrättades skolans första professur om hållbara marknader.

Med tanke på att HHS-alumni innehar 27 procent av styrelseposterna och 18 procent av platserna i ledningsgrupperna hos svenska noterade bolag, så kan skolans hållbarhetsinriktade satsningar tänkas ge ett visst avtryck i hur konversationen inom svenskt näringsliv kommer att låta framgent.

Filed in: ALLMÄNT, FORSKNING Tags: , , ,

Recent Posts

Bookmark and Promote!

© 2021 HÅLLBART KAPITAL. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.